Для отримання високоякісного врожаю у великих кількостях необхідне застосування відповідних препаратів. Наприклад, для боротьби зі шкідниками рослин доцільно використовувати інсектициди. Це хімічні препарати для захисту від комах-шкідників, їх поділяють: 

  • на контактні (діють при контакті з комахою);
  • системні (діють під час харчування комахи);
  • комбіновані препарати, які містять декілька діючих речовин.

Більше інформації про препарат - https://agro-him.com.ua/ato-zhuk-15-ml-original

Склад препарату

АТО Жук – це комбінований інсектицид, до складу якого входять три діючі речовини: тіаметоксам – 250 г/л, лямда-цигалотрин – 80 г/л, альфа-циперметрин – 15 г/л. Поєднання цих складників забезпечує контактно-шлункову дію та сприяє повному знищення шкідників. 

Механізм дії препарату

Компоненти з різними механізмами дії забезпечують повне знищення шкідників та запобігають виникненню резистентності. Тіаметоксам всмоктується рослиною та транспортується по ксилемі вгору. Таким чином у комахи відбувається порушення харчування внаслідок блокування нервових сигналів – і вона гине.

Лямбда-цигалотрин має контактно-кишкову дію на організм шкідників, а також відлякувальні властивості. Взаємодіючи з рецепторами комах, препарат викликає конвульсії, параліч та загибель. Речовина легко поглинається рослинами та розподіляється по тканинах. Альфациперметрин – контактно-кишковий інсектицид, який паралізує нервову систему дорослих комах та личинок. Не виявляє системної дії, але завдяки стійкості до ультрафіолетового випромінювання та до дії високих температур здатний довго зберігатися на оброблених поверхнях (до 30 днів). 

Інструкція з використання

Перед приготуванням робочого розчину проводять необхідні розрахунки щодо кількості засобу. Готовий розчин не зберігають довго, адже, таким чином втрачається дієвість та ефективність препарату. Тому обприскування проводять у день приготування розчину за сприятливих погодних умов: до 25 °С, відсутність сильного вітру. Найкраще проводити обробку в ранкові години. Ефективно використовують засіб для захисту наступних культур:

  1. Картопля. Проти молі, трипсів, совки, попелиць, клопів, колорадського жука. Обприскування під час вегетації – 1–1,5 мл на 3–5 л води на 1 сотку.
  2. Груша та яблуня. Проти листовійки, каліфорнійської щитівки, плодожерки, яблуневого пильщика, яблуневого квіткоїда, брунькового довгоносика, трипсів, попелиць. Обприскування під час вегетації проводять, розвівши 1,5–2,0 мл препарату на 5–8 л води, з розрахунку на 1 сотку.
  3. Морква, капуста. Використовують проти блішок, капустяної мухи, капустяної молі, капустянки, білана капустяного, попелиць та інших. У вегетаційний період обробку проводять, розвівши 1–1,5 мл засобу на 3–5 л води, з розрахунку на 1 сотку.

Таким чином засіб АТО Жук є дієвим інсектицидом комбінованої дії, який забезпечує знищення комах-шкідників та не викликає резистентності. Слід також зазначити, що препарат стійкий до погодних умов, здатен зберігатися до 20 днів на поверхні рослин.

 

 

 

Комментарии (0)

Здесь ещё нет оставленных комментариев.

Оставьте свой комментарий

  1. Добавление комментария от гостя.
Вложения (0 / 3)
Share Your Location