Пожежна сигналізація запобігає випадкам займання та здатна мінімізувати наслідки для життя та здоров'я людей в аварійних ситуаціях. Це мережа з багатьох пристроїв, яка слідкує за задимленістю, підвищенням температури та розгортанням вогню у приміщеннях, а також – своєчасно інформує про це. 

Система пожежної безпеки представлена кількома компонентами. Вибрати та купити якісне протипожежне обладнання можна за посиланням https://elitps.com.ua/ua/uslugi/pozharnaya-signalizatsiya/ на сайт компанії «ЕлітПожСервіс». Додатково система спроможна починати процес тушіння самотужки при наявності відповідного обладнання та викликати пожежну службу.

Поняття та важливість системи пожежної сигналізації

Пожежна сигналізація – це система або мережа з пристроїв і компонентів, які пов’язані між собою. Їх робота скоректована так, щоб виявляти ознаки пожежі та сповіщати людей. Елементи пожежної сигналізації розміщують по всій будівлі з урахуванням площі, яку вони повинні контролювати. У комплексі це дозволяє попереджати про початок пожежі, виявляти осередки займання та захищати будівлю.

Системи пожежної безпеки мають вирішальне значення по багатьом причинам:

  • сповіщення людей про небезпеку, що надає можливість врятуватися до розпоширення вогню;
  • мінімізація матеріальних збитків завдяки тому, що система ініціює процес гасіння самостійно, ще до прибуття пожежників;
  • своєчасне інформування о ситуації власника будівлі та пожежну, службу надзвичайних ситуацій.

У комплексі це дозволяє підвищити безпеку навколишньої громади загалом, мінімізуючи риски поширенню вогню на будівлі, які розміщені поряд.

Що входить до системи пожежної безпеки?

При покупці на сайті компанії «ЕлітПожСервіс» можна відразу отримати консультацію від менеджерів. 

Зазвичай системи мають наступні компоненти:

  1. Детектори диму. Направлені на виявлення частинок диму у повітрі та активізації тривоги.
  2. Теплові датчики. Постійно вимірюють температуру у зазначеній точці і при значному росту показників вмикають тривогу. Їх використання актуально у тих приміщеннях, де датчики диму не завжди працюють коректно.
  3. Панель керування. На неї надходять сигнали від пристроїв. Завдяки блоку керування відбувається реагування та вмикання відповідних реакцій.
  4. Пристрої сповіщення. Можуть бути світловими та звуковими.
  5. Система моніторингу. Інформує аварійні служби у разі ввімкненої тривоги.

Система пожежної безпеки – можливість своєчасно дізнатися про пожежу, повідомити відповідні служби та обмежити розповсюдження вогню. 

 

 

Комментарии (0)

Здесь ещё нет оставленных комментариев.

Оставьте свой комментарий

  1. Добавление комментария от гостя.
Вложения (0 / 3)
Share Your Location