Затишне і м'яке ліжко або плед — вірний «супутник» домашнього інтер'єру. Цей текстиль добре зігріває, дарує комфорт, декорує та надає «родзинки» м'яким меблям. Підібрати плед у будинок на ваше ліжко чи затишний диван можна з натуральних чи штучних матеріалів. Саме тканина, її експлуатаційні властивості беруться до уваги. Це ідеальний подарунок для тата.

Щоб вибрати якісний матеріал для пледа, вивчіть їх головні види та особливості, переваги. І синтетика, і натуральні тканини мають свої плюси. В інтернет-магазині «Порядок» можна підібрати актуальні моделі високої якості, які роблять із різних матеріалів.

feef6f1ff85cb0b08530721fb7c667b6

Вибір матеріалу

Як зрозуміти, плед із якого матеріалу краще? Потрібно розібратися з їхніми ключовими властивостями. Різні види пледів шиють із синтетичних чи натуральних матеріалів. На ринку є місце і тим, і іншим пропозиціям.

До штучних тканин відносяться акрил, мікрофібра, велсофт, поліестер. Кожен матеріал з перерахованих може похвалитися зносостійкістю та практичністю, простотою догляду. Подивіться тут каталог пледів https://plediki.com/collections/рождество-и-новый-год.

Натуральні тканини (бавовна, шовк, бамбук, вовна та інші) радують екологічністю, пропускають повітря, але не є настільки міцними та довговічними.

Пледи зі штучних матеріалів як зразок комфорту та практичності

На перше місце за експлуатаційними властивостями виходить мікрофібра. Це синтетика нового покоління, яка успішно комбінує поліамід та поліестер. До переваг виробу з мікрофібри відносяться:

  • висока міцність;
  • простота догляду - передбачене звичайне прання;
  • гігроскопічність - швидко поглинає вологу та висихає;
  • стійкість кольору;
  • Висока теплоізоляція.

Плед - зразок м'якого і комфортного, практичного і недорогого покривала. Єдиний недолік – накопичення статичної електрики. Але його можна нівелювати під час використання антистатика. Радимо завітат в магазин пледів.

Не менш популярний м'який фліс дуже затишний і теплий. Саме пледи з цього матеріалу — найкращі та недорогі для холодної пори року. Фліс дуже теплий і легко конкурує з натуральними тканинами за рахунок:

  • високої стійкості до механічних впливів;
  • простоти догляду та відмінного вигляду - пледи не мнуться і легко стираються;
  • гіпоалергенності;
  • стійкості до сонячних променів - текстиль не вигоряє, не втрачає забарвлення та чіткості принта протягом довгих років;
  • невеликої ваги, легкості;
  • біологічної стійкості - у моделях з флісу не заводиться моль, не утворюється пліснява.

На замітку! Щоб пледи зі штучних матеріалів не електризувалися, прополіскуйте їх із застосуванням антистатичних пом'якшувальних засобів.

Акрил ще один бюджетний варіант для виробництва пледів. Міцний, легкий, м'який, з антибактеріальними властивостями – справжній зразок якісного виробництва штучних тканин. Яскраві, добре фарбовані акрилові пледи не накопичують пил, без проблем стираються в пральній машинці. Але високою зносостійкістю вони не можуть похвалитися. Велика різноманітність насичених кольорів робить акрилові пледи ідеальним варіантом для подарунка.

 

 

Комментарии (0)

Здесь ещё нет оставленных комментариев.

Оставьте свой комментарий

  1. Добавление комментария от гостя.
Вложения (0 / 3)
Share Your Location