Як отримувати пасивний дохід? У міру зростання бізнесу він може накопичувати кошти, лише частина яких необхідна ведення повсякденного бізнесу. Інша частина зазвичай інвестується власниками компанії з метою зростання. Пасивний дохід компанії - це саме та частина доходу, яку вона отримує від своїх інвестицій, чи то відсотки, дивіденди чи приріст капіталу. Таким чином, пасивний дохід протиставляється прибутку, безпосередньо пов'язаному з комерційною діяльністю компанії. Дізнатися докладніше про це можна, перейшовши за посиланням https://e-zubkovskiy.com.

Чому різниця важлива?

З метою оподаткування пасивний дохід розглядається інакше, ніж операційний доход. МСП, по суті, отримують вигоду з вигідної податкової ставки для тієї частини свого операційного доходу, яка нижча за певну стелю, яка нині становить 500 000 доларів США. Це називається вирахуванням малого бізнесу або SBD. Пасивний прибуток оподатковується загальною ставкою корпоративного податку.

Що змінилося?

Зберігши цей інший податковий режим, податкова реформа 2018 року встановила зв'язок між сумою пасивного доходу та сумою операційного доходу, яка має право на відрахування для малого бізнесу. Іншими словами, що вищий пасивний дохід підприємця, то менше його бізнес вважатиметься малим.

Ось як працює розрахунок:
- при пасивному доході у розмірі 50 000 доларів США або менше підприємець зберігає весь свій бізнес-ліміт у розмірі 500 000 доларів США, що надає право на відрахування для малого бізнесу;
- однак, кожен долар пасивного доходу, що перевищує 50 000 доларів США, зменшує ліміт бізнесу, що має право на отримання SBD, на 5 доларів США, як показано на наступній діаграмі.

Як видно, ці нові положення лише трохи зачіпають власників бізнесу, у яких невеликий дохід від інвестицій або операційний дохід значно нижчий за ліміт бізнесу в 500 000 доларів.

Тим не менш, для підприємців, які відбулися як хороший операційний дохід, так і солідний інвестиційний дохід, це нова податкова реальність, яка може означати розрив у тисячі доларів в їх доходах після сплати податків. Якщо ви опинилися в такій ситуації, ви, безперечно, захочете обговорити її зі своїми консультантами з цього питання.

 

 

Комментарии (0)

Здесь ещё нет оставленных комментариев.

Оставьте свой комментарий

  1. Добавление комментария от гостя.
Вложения (0 / 3)
Share Your Location