Вчені з'ясували, що захаращення простору в будинку найчастіше є причиною стресу, хронічної втоми і навіть безсоння. Наявність великої кількості непотрібних речей, незручних або невикористовуваних меблів, килимів, зайвих предметів декору в кімнаті не тільки ускладнює щоденне прибирання, а й займає багато часу, забирає сили. Зважаючи на все перераховане, стиль мінімалізм в інтер'єрі – це чудове рішення, якщо ви хочете організувати зручний простір для щасливого життя.

Вибираючи мінімалістичний стиль в інтер'єрі, ви отримуєте модне та практичне оформлення кімнат, можливість реалізації яскравих рішень без ефекту прикрадання вільного місця, чітку організацію простору шляхом правильного розміщення меблів, приладів освітлення, конструкцій стін та перегородок. Якщо ваша мрія – це красива та світла квартира в стилі мінімалізм ionosfera.org/uk/dizajn-kvartir.html, в якій ви, ваші близькі та рідні, відпочиватимете тілом та душею, надихатиметеся, наповнюєтеся життєвою енергією, звертайтесь до нашої студії «Іоносфера», і досвідчені фахівці допоможуть реалізувати всі ідеї на найвищому рівні.

Особливості стилю мінімалізм

Сучасний дизайн інтер'єру в стилі мінімалізм вже не супер аскетичний, як це було років 20 тому. І квартира в стилі мінімалізм, оформлена з використанням креативних ідей професійних дизайнерів, характеризується м'яким і одночасно відкритим простором, що обволікає, тактильно приємними фактурами поверхні натуральних або високоякісних штучних матеріалів, відсутністю непотрібного і химерного декору, великою кількістю життєрадісного світла.

Відрізнити інтер'єри у стилі мінімалізм від інших не складно. Трендовий мінімалізм в інтер'єрі має такі особливості:

  • легка, лаконічна обстановка без перевантажених деталей;
  • максимально можливу кількість вільної площі;
  • функціональні меблі (модульні, вбудовані, трансформовані);
  • натуральні матеріали Стиль мінімалізм характеризується використанням екологічного дерева, скла, металу, каменю;
  • гарне освітлення. Перевага надається природній інсоляції, що досягається шляхом використання панорамного скління (вікна в підлогу, балкони, лоджії). Також мінімалізм у дизайні інтер'єру підтримується різними джерелами штучного освітлення – торшерами, люстрами, настільними лампами, точковими світильниками різних форм. При цьому прилади освітлення намагаються приховати або підбирають у моделях, які підходять до даного стилю;
  • колірна гама з кількістю основних відтінків трохи більше 3-х. Дізнатися мінімалізм в інтер'єрі можна за пастельними, монохромними тонами, які візуально збільшують висоту стелі і приміщення, дозволяють розслабитися, заспокоїтися.

Також дизайн будинку в стилі мінімалізм ви дізнаєтеся про збалансоване поєднання полірованих і глянсових поверхонь, пластикових та дерев'яних елементів, правильної геометрії.

Квартира в стилі мінімалізм

Яким буде мінімалізм в інтер'єрі сучасної квартири? Насамперед, це залежить від ваших індивідуальних уподобань та особливостей приміщення. Якщо квартира досить велика, можна реалізувати практично будь-яке рішення - і панорамне скління для ефекту повітряного простору, і безліч систем прихованого зберігання, які допомагають не захаращувати простір з часом, і реалізацію «безперервності», виражену в балансі геометричних ліній і форм перегородок, меблів.

При невеликих площах квартира у стилі мінімалізм також може бути затишною та світлою. Для цього використовуються різні прийоми, серед яких:

  1. відсутність важких штор на вікнах. Перевага надається легким жалюзі, римським шторам;
  2. рятування від зайвих перегородок. Можливе видалення простінків між кухнею та вітальнею, передпокою та вітальнею, використання опалювального балкону або лоджії для розширення житлового простору;
  3. вибір світлої кольорової гами. Дизайн квартири в стилі мінімалізм виконується із застосуванням білого кольору, світло-сірого, світло-синього, коричневого, бежевого. Для візуального збільшення кімнати (кухні, спальні, вітальні, передпокою, ванної кімнати), застосовується вивірене поєднання відтінків.
 

 

Комментарии (0)

Здесь ещё нет оставленных комментариев.

Оставьте свой комментарий

  1. Добавление комментария от гостя.
Вложения (0 / 3)
Share Your Location